4-DAAGSE GILDE REIS ZUID – ENGELAND

Dinsdag 31 mei - woensdag 1 - donderdag 2 - vrijdag  3 juni 2022:

Vervoer per luxe touringcar, verblijf in uitstekende en fraai gelegen hotels in Ramsgate en Eastbourne.

Reissom v.a. € 385,- p.p. bij een deelname van 40 deelnemers.     

Dag 1 : Dinsdag 31 mei:

Vertrek is voorzien op dinsdagmorgen om 08.40u bij de parking van het touringcarbedrijf “Heidebloem” in Lanaken óf om 09.00u bij de busparking aan de Maasboulevard ter hoogte van de Hoeg Brök.

Vanuit Maastricht reizen we naar Calais, waar wij om ca. 13.30u zullen aankomen. Onderweg is er nog een koffiepauze.

Aansluitend om 14.25u vertrek met de ferry “Pride of Canterbury” van P&O naar Dover, waar we omstreeks 14.55u. Engelse tijd zullen aankomen. De overtocht duurt ca. 1,5 uur. Lunchen op eigen gelegenheid aan boord van het schip.

Na aankomst rijden we door naar Ramsgate, waar we ca. 16.00u. aankomen.   Check-in in ‘The Pegwell Bay Hotel’, aan de Engelse zuidoostkust.

De rest van de dag ter vrije besteding.

Er is ook een gezellig restaurant aanwezig. Maar je kunt ook de stad ingaan en daar een van de typische Engelse haven-restaurantjes of pubs bezoeken.

 

Het Pegwell Bay Hotel

 

Boulevard van Ramsgate

Ramsgate, feitelijk een vissersdorp, ligt aan de kust van het Engelse graafschap Kent. In deze plaats wonen nog geen 40.000 mensen, maar toch is het een plek die veel toeristen trekt. Bezienswaardigheden zijn er genoeg. Wat te denken  van bijvoorbeeld de prachtige zandstranden, het natuurreservaat of van het Vikingschip Hugin. Ramsgate is een levendige plaats. Dat merk je bijvoorbeeld aan de gezellige en typerende markten, waar je natuurlijk ook de lokale vis en andere delicatessen kunt proeven. En lust je op z’n tijd ook wel een drankje? Dan is er keuze genoeg uit de vele pubs die hier te vinden zijn.

Dag 2 : Woensdag 1 juni:

Na het ontbijt doen we de check-out en brengen we onze bagage naar de bus. Vervolgens maken wij ons op voor een bezoek aan Canterbury. Vertrek om 09.00u. In Canterbury maken we eerst met kleine bootjes de zgn. Canterbury Historic River Tour. Deze tour biedt de gelegenheid om op een min of meer intieme manier met Canterbury kennis te maken.

 

Canterbury

Na de lunch bezoeken we de beroemde kathedraal. Hier liggen koning Hendrik IV Edward (ook wel de Zwarte Prins genoemd) begraven. Het bekendst is de kathedraal echter vanwege de moord op Thomas Becket in 1170, waardoor deze kerk een fameus pelgrimsoord werd.

 

De kathedraal van Canterbury

Na afloop van ons bezoek aan Canterbury wordt de reis voortgezet naar Eastbourne, een gezellige badplaats aan de Engelse zuidkust, waar de volgende dagen/nachten zullen verblijven in een sfeervol, centraal gelegen hotel.

Aankomst in ‘The Pier Hotel’ om ca. 17.30u, waarna incheck en het betrekken van onze hotelkamers. Facultatieve avondprogramma (borrelen, dineren, straatje om e.d.)

 

The Pier Hotel

Dag 3 : Donderdag 2 juni:

Na het ontbijt vervolg van ons programma met een excursie naar Hever Castle en Gardens en Brighton. Vertrek om 09.00u.

 

Hever Castle, met een klein deel van de kasteeltuinen

Aankomst om ca. 10.00u. Het zeer bezienswaardige, romantische kasteel van Hever met zijn dubbele gracht, is o.a. bekend omdat Anne Boleyn hier haar jeugdjaren doorbracht. Anna Boleyn was slechts 1.000 dagen koningin van Engeland als de tweede echtgenote van Koning Hendrik de VIII, door wie ze nog geen paar jaar later werd onthoofd. Ze schonk Hendrik VIII hun dochter Elizabeth I, die later koningin van Engeland zou worden. Het originele deel van het vroegere verdedigingskasteel werd in 1270 gebouwd, samen met het poortgebouw en ommuurde vestingmuur. De Boleyn familie voegde hier later in de 15e en 16e eeuw de Tudor-woning aan toe. In het kasteel zijn de kamer, zalen en gangen stuk voor stuk prachtig. Bewonder hier het mooie houtsnijwerk, de prachtige wandtapijten, de antieke meubels en bijzondere kunstvoorwerpen uit de Tudor periode. Verder heeft het kasteel een imposante collectie schilderijen die je kunt bekijken en zijn er twee gebedenboekjes met daarin de naam en aantekeningen van Anne Boleyn. We doen hier ieder voor zich een audio-rondleiding. William Waldorf Astor transformeerde rond 1900 het hele landgoed transformeerde in een omvangrijke groep van weelderige en bijzondere tuinen.

Zoals de prachtige Italiaanse tuin met een collectie Italiaanse beeldhouwwerken  In de Italiaanse tuin vind je mooie cipressen en prachtige fonteinen. Vanuit de zuilengalerij heb je een schitterend uitzicht over het meer. De loggia, direct aan het meer, is een prachtig beeldhouwwerk dat was geïnspireerd op de Trevi fontein in Rome en daarnaast nog een eeuwenoude doolhof.

Er zijn hier diverse horeca-gelegenheden waar je terecht kunt voor een kleinere of grotere lunch.

Om 13.30u vertrekken we naar Brighton, waar we ca. 14.30u aankomen. Ooit was Brighton een vissersplaats maar tussen 1800 en1830 werd het dorp verbouwd tot een sjieke badplaats voor de Beau Monde. Brighton werd een mondain kuuroord dat bekend stond om haar gezonde zeelucht en zeewater. In het Victoriaanse tijdperk groeide Brighton uit. Veel panden het centrum van Brighton zijn dan ook in Victoriaanse stijl. Tijdens de busreis hiernaar toe krijgt iedereen A4-tje met ‘to do and to see’-tips om je eigen middag programma samen te stellen. Toppers zijn in ieder geval de Victoriaanse ‘Brighton Pier’, het excentrieke Royal Paviljoen en het oude centrum ‘The Lane’ (winkeltjes, pubs en veel vintage). Vertrek naar ons hotel in Eastourne om 17.30u.                                                                                         

Facultatief avondprogramma (borrelen, dineren, straatje om e.d.)

Dag 4 : Vrijdag 3 juni:

Na het ontbijt check out van het hotel. Bagage inladen en om 09.00u. weg naar Beachy Head, een zeer indrukwekkende kaap of baai aan de zuidkust van Engeland in Nationaal park South Downs. De kaap is vooral bekend om de krijtrotsen, die met hun hoogte van 162 meter tot de hoogste van Engeland behoren. Na dit bezoek zetten we koers naar Rye, naar men zegt een van de mooiste stadjes van heel Engeland. Het goed bewaarde middeleeuwse vestingstadje is een toeristische trekpleister. Bezienswaardigheden naast de verdedigingswerken zijn: Lamb House (waar Henry James woonde), de Mermaid Inn in de pittoreske Mermaid Street en de St. Mary's Church.

 

Mermaid Street

Tijdens de busreis hiernaar toe krijgt iedereen A4-tje met ‘to do and to see’-tips om je eigen programmaatje samen te stellen.

Om 12.30u. vertrek naar Dover. In de haven schepen we in. Aansluitend vertrek om 14.35u vertrek met de ferry “Spirit of Britain” van P&O naar Calais, lunch aan boord op eigen gelegenheid. Omstreeks 17.00u (NL-tijd) aankomst in Calais. De overtocht duurt ca. 1,5 uur. Vervolgens de terugreis naar Maastricht, waar we om ca. 21.00 zullen aankomen.

Inbegrepen:

  • Vervoer per luxe touringcar gedurende de hele reis, inclusief tolgelden en een 4-daagse verzorging van de chauffeur
  • De ferry-overtochten Calais – Dover retour
  • Overnachtingen in uitstekende hotels inclusief uitgebreid ontbijtbuffet
  • Excursieprogramma

Niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden en drankjes
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reis-annuleringsverzekering
  • Aanmelden mogelijk v.a. 1 december a.s., tot uiterlijk 10 maart 2022 (via de website)
  • Via geheel ingevuld en geretourneerd aanmeldingsformulier via de website

AANMELDEN: via onderstaand injschrijfformulier "meerdaagse reizen"

Na ontvangst van het aanmeldingsformulier volgt een bevestiging en een aanbetalingsinstructie vanuit het reisburo.

Deze reis wordt door ’t Gilde Maastricht georganiseerd in samenwerking met het Reisburo GLOBUS REISPROFESSIONALS in Maastricht.

GOED OM TE WETEN:

>> er is accommodatie ingekocht voor 40 deelnemers

>> inschrijving op basis van volgorde ontvangst aanmeldingsformulieren

>> bij minder dan 40 deelnemers volgt een kleine prijsaanpassing

>> bij meer dan 40 deelnemers wordt een wachtlijst aangelegd en zulle extra kamers, c.q. bedden worden aangevraagd. Toewijzing op basis van beschikbaarheid

>> toeslag 1-pers.kamer: € 29,- p.p.p.n.

>> toeslag special superior rooms in het Pellweg Bay Hotel € 20,-  p.p.(beperkt beschikbaar, aangeven op aanmeldingsformulier)

>> programma wijzigingen mogelijk indien omstandigheden dat vereisen.