Workshops

Workshops: Koken / Wijnproeven / 

KOKEN: 

 

pastedGraphic.png

 Kookworkshop Limburgse Keuken

Vele van ons zijn opgegroeid met de traditionele Limburgse keuken. Deze keuken is bij menigeen in de vergetelheid geraakt of men weet niet meer precies hoe de gerechten werden klaargemaakt. Na een jaar speuren naar originele Limburgse recepten en deze uit te proberen kunnen we een zeer breed assortiment van recepten van vroeger aanbieden. Maar ook de hedendaagse Limburgse keuken is verrassend en tal van interessante ontwikkelingen aan lokale producten leveren nieuwe smaak sensaties. Ook daar willen we u graag mee kennis laten maken. 

’t Gilde biedt een unieke kookworkshop  “Limburgse Keuken” aan op woensdag 14 september 2022 om 17.30 . Er wordt in deze 4-5 uur durende workshop gezamenlijk gekookt, gegeten, gedronken en natuurlijk genoten in een mooi verzorgde ambiance.  De locatie is in het centrum van Maastricht en goed bereikbaar. De workshop vindt plaats op de eerste etage en is via een ruime trap te bereiken maar vraagt wel voor voldoende mobiliteit. De workshop is kleinschalig opgezet zodat er voldoende tijd en ruimte is voor begeleiding. U kunt individueel of met meerdere personen deelnemen.  Kookervaring is niet vereist; alles wordt duidelijk uitgelegd en u wordt desnoods geholpen. 

Ons doel is u een heerlijke Bourgondische avond te bezorgen en u te verassen met de ontdekking van de Limburgse Keuken.   

Bij genoeg belangstelling wordt een maandelijkse cursus “Limburgse Keuken “ gestart.

Kosten voor deze workshop zijn € 55,- p.p. . Uw aanmelding wordt pas definitief als u het bedrag heedft overgemaakt.

 

U krijgt hiervoor:

 

  • Een kennismaking proeverij van lokale Limburgse producten en wijn
  • Achtergrond informatie en uitleg over het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht dat vervolgens door de deelnemers zelf wordt gemaakt 
  • Begeleidende dranken en koffie, thee, water
  • De receptuur wordt na afloop per mail toegezonden

Bent u nieuwsgierig naar het assortiment of de smaak, bezoek dan de stand van “de Limburgse Keuken” op de Open Dag van ’t Gilde op 9 juli 2022 van 14.00-16.00 uur op de locatie Pastoor Habetsstraat 42 te Maastricht. Dan kunt u een kijkje in de keuken nemen en wij bieden u graag een voorproefje aan. 

 

kookworkshop

WIJNPROEVEN:

Wil je meer te weten komen over wijnen in het algemeen of speciale wijnen in het bijzonder, meld je dan aan voor een korte wijncursus of schrijf in voor een wijn-workshop. Dit gebeurt in mooie wijnzaken met professionele uitleg. Altijd met ruime degustatie om tal van verschillende flessen te proeven. Uitgebreid assortiment waarbij wijnregio’s in alle werelddelen worden behandeld. Dus een aanrader als je op zoek bent naar de voor jou en jouw gelegenheden juiste wijnen.

Meer info volgt later in de loop van 2022