Voorjaarswandeling Wyck-Maastricht : woensdag 26 mei 2021

Deze wandeling met de gids René Brouwers verkent het sjieke stadsdeel Wyck, dat vanaf het station een waardige entree vormt naar de Servaasbrug en het westelijke centrum. Oorspronkelijk bestond dit stadsdeel uit de Rechtstraat en 6 kleine straatjes. Rond 1880 kwam de Percee met de grote herenhuizen en later het stationsgebouw van architect van Heukelom, een leerling van Berlage. De start van de wandeling is het nieuwe Grand Café van het in oude glorie herstelde station, waar we beginnen met koffie of thee. Via de monumentale Wyckse straten verkennen we verrassende hoekjes en plekjes in het Wyckse met een aangename pauze tussendoor bij de Maltezer Bierbrouwerij of Taverne inclusief drankje. De wandeling wordt vervolgd langs de Maas met uitzicht op de andere oever en de Hoge Brug om te eindigen bij Brouwerij Bosch aan de Wycker Grachtstraat. In de gelagkamer of mouterij van de brouwerij sluiten we af met een passend drankje en de terechte constatering ‘Wieck is sjiek’. 

 • verzamelen om 15.45 uur bij het Grand Café van het NS-Station

 • de wandeling gaat in de middag om16.00 uur  van start 

 • met ca. 15 deelnemers

 • prijs per deelnemer € 19,50 (incl. 3 consumpties). 

 • de wandeling duurt ca. 2 uur tot 2,5 uur incl. ‘napraten’. Daarna of ervoor kun je op eigen gelegenheid Wyck verder verkennen of ergens wat eten

 

Frühling in Aken : woensdag 2 juni 2021

Aken is rond de overgang van de lente naar de zomer onmiskenbaar een magneet vanwege de aanstekelijke en gezellige sfeer. Deze wandeling met de Nederlandse gids René Brouwers in Aken start met koffie of thee bij de Elisenbrunnen. Aken is en was immers de stad van de thermale baden, reeds vanaf de Romeinen. Via de geldbron en het sagedier Bahkauv komen we bij het Printenmädchen, waar we natuurlijk deze Akense specialiteit proeven. Wereldwijd staat Aken vooral bekend vanwege de Aachener Dom, het eerste Duitse Unesco werelderfgoed. De historie van de Dom is nauw verbonden met Karel de Grote, die beschouwd wordt als ‘aartsvader’ van het huidige verenigde Europa. We bewonderen uiteraard de Dom van binnen en buiten. Ook mag het Rathaus met de Krönungssaal bij de wandeling niet ontbreken. Eeuwenlang werden hier koningen en keizers ontvangen na hun kroning in de Aachener Dom. We sluiten af, afhankelijk van het tijdstip, in een ‘gemütliche Aachener Kneipe’ met bier dan wel wijn. 

Bijzonderheden:

 • de wandeling gaat in de middag  om 16.00 van start bij de Elisenbrunnen

 • met ca.15 deelnemers

 • prijs per deelnemer € 17,50 incl. 2 consumpties en Aachener Printen (excl. entree Rathaus ) en duurt 2 tot 2,5 uur. Daarna kun je op eigen gelegenheid de kerstmarkt verkennen of ergens wat gaan eten. 

Vervoer naar en vanuit Aken: te zijner tijd ontvangen jullie een keuzepalet met de daarbij behorende details met de volgende mogelijkheden:

 • per Arriva-sneltrein naar Aken Hbf

 • Per arriva-snelbus 350

 • Per eigen vervoer.