Tekenen / Schilderen 1:

Tekenen en kijken staan aan de basis van elk werkstuk. Daarnaast komt het creatieve denken. Binnen de groep wil ik zo veel mogelijk de persoonlijke wensen laten prevaleren, zodat je aan het eind van het seizoen kan zeggen: "Ik wist niet dat ik het in mij had." Leuk tekenen en schilderen met zo veel mogelijke persoonlijke aandacht. In gezamenlijk overleg kiezen we de opdrachten en deel ik mijn kennis van handigheden, trucs, materiaal, kleur, perspectief en wat er verder nog meer bij komt kijken. Elke keer is het weer een genot voor de deelnemers en mijzelf om te zien welke grote stappen er in een paar uur gemaakt worden.

Onze aanbieder/docent: Ronald van den Boogaard – maandagmiddag 12.30-14.30 uur // woensdagochtend 10-12 uur (de cursus van woensdag is vol).

 

Schilderen / Tekenen 2 (*Deze cursussen zijn vol, aanmeldingen komen op de wachtlijst)

Bij deze cursus wordt veel aandacht besteed aan het tekenen.
Als je de tekening goed op papier hebt gezet, dan is schilderen/kleuren/aquarelleren/ en pastel gebruik al een stuk makkelijker.
Ook komen er tijdens de lessen kleine specifieke tekenopdrachten.
Denk hier aan gebruik van een potlood/ perspectief/ en kleurenleer.
Ook probeer ik ieder jaar een excursie te zoeken voor wie mee wil.
Ik vind het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt tijdens de les.
Als je aan een opdracht niet wilt meewerken is dat geen enkel probleem.
We leren, maar hebben het ook gezellig, met een kopje thee of koffie en een koekje of een stukje vlaai.

Ik kan in principe iedereen leren tekenen, als je goed kunt luisteren en kijken..kijken...kijken!!

Onze aanbieder (docente): Marian Ramaekers-Coumans. Op de maandag en dinsdagmorgen van 09.30u-12.00u.

Aquarelleren / Tekenen 3

Een aquarel, via het Franse aquarelle vanuit het Italiaanse acquarello of acquarella, "gewassen tekening", is een met waterverf gemaakt schilderij. Met de termen aquarel of waterverf wordt ook wel het genre of de aquareltechniek als werkwijze aangeduid. Bij de schildertechniek van het aquarelleren wordt met wateroplosbare verf op speciaal dik aquarelpapier geschilderd. Karakteristiek voor de zuivere aquareltechniek is dat het kleurende pigment in een niet-gesloten laag wordt aangebracht, zodat het papier erdoorheen schemert. Ook wordt er geen dekkende verf (gouache) gebruikt, in het bijzonder geen dekkend wit. Het wit in een aquarel is dan ook altijd afkomstig van het papier.

Onze aanbieder (docente): Fransje de Bree. Op de donderdag van 12.30u-14.30u. Deze cursus is vol. Nieuwe aanmeldingen komen op een wachtlijst.

Schilderen 4

Bij deze lessen schilderen de deelnemers met acrylverf aan thema's als landschap, dorps-en stadsgezicht, allerhande dieren, portretten, bloemen, stillevens, vogels, water of luchten en wolken. Of aan abstracte figuraties.

De aanbieder geeft aanwijzingen, tips en instructies om de juiste technieken aan te leren, op een rustige manier en in een inspirerende omgeving.

Onze aanbieder (docent): Leonard Laurijssen. Op de vrijdagmorgen van 09.30u-12.00u.