Nieuwsbrief mei/juni 2024

4 mei 2024

Beste Vrienden van Gilde Maastricht,

Nogmaals willen wij jullie verwijzen naar onze vernieuwde website. Dé informatiebron bij uitstek omtrent alle in- en outs- betreffende ons Gilde.
De URL is hetzelfde gebleven: https://www.gildemaastricht.nl

Ook het e-mailadres van Gilde Maastricht is nog onlangs gewijzigd naar: info@gildemaastricht.nl.

Van enig ongemak in rond ons Gildehuis is voorlopig nog sprake: een schilderbedrijf is doende met de laatste fase van de renovatie van alle stalen ramen. 

Het Gilde-bestuur is drukdoende het cursusjaar 20/25 in de ‘steigers’ te zetten. Er wordt o.a. gekeken naar de uitvoering van een cyclus “Café Italiano” en de organisatie van interessante excursies.

OPROEP : Ben jij iemand met bijzondere kennis en ervaringen die je zou willen delen met anderen, dan zou je als docent voor cursisten of als spreker van een thematische lezing ons Gilde-Team kunnen komen versterken. Zo zijn wij bijvoorbeeld op zoek naar een docent “Spaans voor beginners”.
Daarnaast zoeken we een kandidaat voor het penningmeesterschap in het bestuur.

Voorlopig nog geen kook-workshops. Mocht je ons wat dit laatste betreft kunnen helpen aan een kooklocatie, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Wat staat er zoal op de rol aan activiteiten voor de komende tijd?
Chronologisch is dit het overzicht:
> 8 mei: Excursie naar de Achelse Kluis in België. Bezoek aan de kaasmakeriij Catharinadal en de bierbrouwerij van de St. Benedictus Abdij.
> 4 juni: Lezing door de “Chief” van de Stichting Heyoka. Gratis.            
> 9 t/m 14 juni: een 6-daagse reis naar Schotland. In principe zijn de aanmeldingen gesloten. Enkel nog plaatsing op wachtlijst.
> 17 oktober: Wandeling en rondleiding langs en in de Maastrichtse Brouwerijen in het hippe stadsdeel Wyck.

Voor al deze bovengenoemde activiteiten is of komt uitgebreide informatie en de mogelijkheid voor aanmelding te vinden op onze website.

Alvast te noteren in je agenda:

OPEN DAG GILDE MAASTRICHT : 10 AUGUSTUS (12-15u)

Allen een geurige lente en aangename zomer gewenst…..

Namens het Gildebestuur,

Huub Monod de Froideville, Voorzitter