Kerstwandeling Aken 2022

Rond Kerst in Aken : woensdag 14 december 2022

Aken is rond de Kerstmis onmiskenbaar een magneet vanwege de kerstmarkt en gezellige sfeer. Deze wandeling met de Nederlandse gids René Brouwers in Aken start met koffie of thee bij de Elisenbrunnen. Aken is en was immers de stad van de thermale baden, reeds vanaf de Romeinen. Via de geldbron en het sagedier Bahkauv komen we bij het Printenmädchen, waar we natuurlijk deze Akense specialiteit proeven. Wereldwijd staat Aken vooral bekend vanwege de Aachener Dom, het eerste Duitse Unesco werelderfgoed. De historie van de Dom is nauw verbonden met Karel de Grote, die beschouwd wordt als ‘aartsvader’ van het huidige verenigde Europa. We bewonderen uiteraard de Dom van binnen en buiten. Ook mag het Rathaus met de Krönungssaal bij de wandeling niet ontbreken. Eeuwenlang werden hier koningen en keizers ontvangen na hun kroning in de Aachener Dom. We sluiten af, afhankelijk van het tijdstip, in een ‘gemütliche Aachener Kneipe’ met Glühwein of bier dan wel wijn. 

Bijzonderheden:

  • de wandeling gaat in de middag  om 16.00 van start bij de Elisenbrunnen

  • met ca.15 deelnemers

  • prijs per deelnemer € 18,50 incl. 2 consumpties en Aachener Printen (excl. entree Rathaus ) en duurt 2 tot 2,5 uur. Daarna kun je op eigen gelegenheid de kerstmarkt verkennen of ergens wat gaan eten. 

Vervoer naar en vanuit Aken: te zijner tijd ontvangen jullie een keuzepalet met de daarbij behorende details met de volgende mogelijkheden:

  • per Arriva-sneltrein naar Aken Hbf

  • Per arriva-snelbus 350

  • Per eigen vervoer.