Op bescheiden schaal is ons Gilde het organiseren van fiets- en wandeltochten aan het uitbouwen.

Bij de fietstochten is het de bedoeling dat de deelnemers gebruik maken van een gewone fiets of E-bike. Deze kunnen op eigen kosten ook gehuurd worden.
Het afgelopen najaar hebben we een tweetal fietstochten gehad met als thema: "In de sporen van Petrus Regout". "Wat was er nu leuker dan per fiets kennis te maken met de "Pottekeuning" middels een route die voert langs markante monumenten, objecten en panden".

Het afgelopen najaar hebben we een wandeltocht gemaakt door het Sphinx-kwarier en het net opengestelde Frontenpark. Onder deskundige leiding hebben we met eigen ogen kunnen zien dat de herinnering aan het industrieel verleden springlevend wordt gehouden met o.a. het iconische Eiffelgebouw en de Sphinxpassage. De herziene verkeersinfrastructuur bij de Noorderbrug legt het Frontenpark, omvattende de Hoge en Lage Fronten met unieke natuur- en erfgoed-waarden, open voor het publiek en dat binnen de stadsring op slechts korte afstand van het centrum. Het Radium, voorheen de 'rommelzolder' van een industriegebied, ontwikkelt zich gaandeweg tot een cultuur en recreatief park.

Programma 2020/2021

December: 2 Kerstwandelingen, een wandeling in Wijck  op 15 december 2020 en een wandeling in Aken  op 22 december, Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.
April: Korte wandeling vanaf buitenplaats de Nachtengaal naar de Joodse Synagoge in Meerssen alwaar tekst en uitleg (*)
Juni: fietstocht door het gebied van de Grensmaas (*)

(*) = Informatie over inhoud, data en kosten volgen later

Gildegroep in het Frontenpark