ER ZIJN NOG ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR  >>>>  7-8-9 september 2021

Vervoer per luxe touringcar, verblijf in uitstekende en cofortabele Ibis-Styles hotels: In Amiens het "Styles Centre" en in Honfleur het "Styles Centre Historique" aan de Normandische kust. 

Reissom: € 249,- p.p. bij een deelname van minimaal 35 deelnemers. Toeslag alleengebruik hotelkamer: € 94,- p.p. voor de overnachtingen.

Dinsdag 7 september:

Vertrek is voorzien op dinsdagmorgen om 08.10u op de parking van het touringcarbedrijf “Heidebloem” in Lanaken OF om 08.30u. bij het StayOkay (Maasboulevard) in Maastricht.
Vanuit Maastricht reizen we naar Amiens waar wij om ca. 12.00u zullen aankomen. Onderweg is er nog een koffiepauze.
Aansluitend lunchen op eigen gelegenheid in de binnenstad van Amiens.
Na de lunch brengen we om 15.00u een bezoek aan de grootste kathedraal van Frankrijk, met gebruikmaking van Nederlandstalige audiogidsen.
De Kunst- en Geschiedenisstad Amiens, de hoofdstad van Picardië, bezit een pareltje van gotiek: de Notre-Damekathedraal. De kathedraal van Amiens, ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst, is met een lengte van 145 meter en een hoogte van 42 meter de grootste kathedraal van Frankrijk! Ze bezit ook een heel mooie homogeniteit, wat te verklaren valt door het feit dan ze in minder dan één eeuw gebouwd werd. De prachtige gevel, met een rijkelijk gedecoreerde portiek, wekt verwondering op... Een uitzonderlijk beeldhouwwerk! Aan de binnenkant zijn de 110 eiken koorstoelen van het koor opmerkelijk. De inkleuring van het portaal van de kathedraal, die elke avond in de zomer en tijdens de maand december plaatsheeft, is een niet te missen schouwspel.
Een moment waarop de toeschouwer de kleuren die in de middeleeuwen de gevel van de Notre-Damekathedraal versierden zal kunnen bewonderen.

 

De kathedraal van Amiens

Om16.30 uur : hotel-incheck en het betrekken van onze hotelkamers in het hotel. Tijd om op te frissen, op eigen gelegenheid met de binnenstad van Amiens kennis re maken (gebruikmakend van de onderstaande informatie) en/of even te rusten.
Niet ver van ons hotel bevindt zich de middeleeuwse wijk van Saint-Leu met de bijnaam "het kleine Venetië van het Noorden". Deze oude wijk van leerlooiers, wevers en ververs is bijzonder charmant, met gekleurde huisjes die een lijn vormen langs de kanalen. Van op de brug van de Dodane zullen de wandelaars genieten van een mooi zicht op de kathedraal. De vele terrassen van restaurants en cafés, aangenaam gelegen aan de rand van het water, zorgen ongetwijfeld voor ontspanning.

Het bezoek aan het historisch centrum wordt, rond heel de kathedraal, aangevuld door de winkelstraten en monumenten, zoals het verblijf van de Koning, het Sagittairehuis, het Bailliagehuis en het belfort, alvorens de stadsmusea te verkennen.
Het museum van Picardië verenigt collecties van archeologie, gewijde kunst, schilderkunst en beeldhouwkunst. Het museum van het Bernyherenhuis stelt kunstvoorwerpen en oud meubilair tentoon. Het huis van Jules Verne, dat te bezichtigen is, herbergt herinneringen, voorwerpen en documenten van de beroemde schrijver die hier 18 jaar geleefd heeft.

Nadien aansluitend ook de tijd om op eigen gelegenheid te dineren in het hotel of een restaurant in de buurt. Facultatief avondprogramma.

Woensdag 8 september: 

Ontbijt om 07.30u, waarna hotel-check-out. Bagage in de bus en op weg naar de Hortillonnages. Om 09.00u wordt er onder leiding van gidsen een bijzondere boottocht gemaakt door de Hortillonnages, de drijvende tuinen van Amiens gemaakt. Onderwg naar de opstapplaats en varende door de kanaaltjes van Amiens komen historische fenomenen van deze stad aan bod.

Met het bootje door de Hortillonnages (drijvende tuinen)


Om 10.30 uur vertrekken we met de eigen touringcar naar Honfleur.
Aankomst ca. 12.30u.

Honfleur is het juweel van Normandië en wordt al eeuwenlang geadoreerd door kunstenaars en dat niet voor niets! Ook wij zullen bij een bezoek aan deze stad genieten van de pittoreske straatjes, oude huizen en de charmante Vieux Bassin in de haven. Honfleur ademt nog steeds de sfeer van vroeger en het rijke verleden is goed in stand gehouden. Het is dan ook één van de meest bezochte steden in Frankrijk.


Honfleur Le Vieux Port

Honfleur is internationaal bekend dankzij zijn charmante, geplaveide steegjes, prachtige oude woningen, kleine boetiekjes, gezellige hotels een een uitstekende gastronomie. Daarnaast zijn er veel monumenten en een overvloed aan historisch, cultureel en artistiek erfgoed.
Na aankomst tijd om op eigen gelegenheid te lunchen in een van de vele gezellige restaurantjes in het oude havengedeelte van dit stadje.
Om 14.30 uur: Check-in in het hotel.


Hotel in Honfleur

De rest van de dag is ter vrije besteding. Alle deelnemers krijgen vooraf een flyer uitgereikt met 10 tips: to see or to do in Honfleur, te gebruiken op de (na)middag en in het ochtend deel van de volgende dag.
Dus: faculutatief programma (bezichtigingen, bezoekjes, galerijen, terrasjes, diner)

donderdag 9 september:

Na het ontbijt vervolg van het facultatief programma; de 10 to see or to do in Honfleur (bezichtigingen, bezoekjes, galerijen, terrasjes, lunch).
Voorafgaand aan de lunch: uitchecken in het hotel, bagage in de bus.
Om 13.30u: Vertrek met de bus naar St. Quentin.

Het stadhuis van St. Quentin
Na aankomst (om ca. 16.00u) een kennismaking met deze bijzondere stad aan de hand van onderstaande beschrijving, vertrekkende bij het stadhuis.
Het stadhuis van Saint-Quentin is een juweel uit de 16de eeuw, waarvan de prachtige voorgevel in laatgotisch flamboyante stijl aan een groot centraal plein met Vlaamse allure ligt. Deze voorgevel is versierd met 173 fijn ingesneden beeldhouwwerken, die het stadse leven uitbeelden. Het deftige stadhuis is voorzien van drie dwarsverbindingen, en een klokkenspel met 37 klokken.
Maar binnen zijn nog vele andere schatten verborgen: de trouwzaal (salle des Mariages), met een kleurrijk plafond en een monumentale open haard, en de Raadzaal (salle du Conseil Municipal), met een opmerkelijk geheel in Art deco stijl.
Ga daarna even over het gezellige gemeenteplein "place de l'Hôtel-de-Ville", en neem via de omliggende voetgangersstraatjes de Art deco route, om dit bijzondere erfgoed uit de jaren '20 van de vorige eeuw te ontdekken. Hoogtepunten zijn de voorgevels in de straat "rue de la Sellerie" en van het Onder Prefectuur, het postkantoor met zijn met mozaïeken versierde hal, de muziekschool met zijn voorgevel geflankeerd door erkers, en ook de twee vuurtorens van de eilandbrug (pont d'Isle). Kijk naar boven en bewonder het smeedwerk, de mozaïeken, gebrandschilderde ramen en uitgesneden motieven die kenmerkend zijn voor deze artistieke stroom! En vergeet niet de gotische Heilige Quentinus basiliek te bezoeken! Gebouwd van de 12de tot eind 15de eeuw om de relieken van de heilige Quentinus onder te brengen, heeft dit elegante monument met dubbele dwarsbeuk een prachtig uitgesneden koorhek, een boom van Jesse uit de 16de eeuw, en ook een oud labyrintafdichting als afwerking van de beuk.
Aansluitend diner op eigen gelegenheid.

Uiterlijk om19.30 uur: vertrek naar Lanaken en Maastricht, aankomst tussen 22.00 en 22.30 uur.
Programmawijzigingen mogelijk
______________________________________________________
Inbegrepen:
Vervoer per luxe touringcar gedurende de hele reis, inclusief tolgelden en een 3-daagse verzorging van de chauffeur.
Overnachtingen in uitstekende en comfortabele Ibis-Styles hotels inclusief uitgebreid ontbijtbuffet
Gidsen op locatie
Excursieprogramma
Niet inbegrepen:
Overige maaltijden en drankjes
Persoonlijke uitgaven
Reis-annuleringsverzekering

Deze reis wordt door ’t Gilde Maastricht georganiseerd in samenwerking met het Reisburo Globus in Maastricht.